Royal icing

Royal icing
Lett
under 20 min

For å sette sammen pepperkakehus kan du bruke royal icing isteden for smeltet sukker. Royal icing er en melisglasur som ikke stivner like fort som smeltet sukker, blir utrolig hardt og er veldig barnevennlig. Når huset er satt sammen bør det stå en times tid å tørke før du begynner å pynte det.

Slik gjør du

Eggehviten vispes til den er blitt hvit og luftig og tilsettes sitronsaft. Sikt inn melis gradvis til icingen er fast, dvs at ringene etter vispen ikke siger sammen når du stopper mikseren. En annen måte å teste det på er at man tar litt icing mellom tommel og pekefinger og drar fingrene fra hverandre. Icingen skal da føles seig og det skal stå igjen to ”topper” mellom fingrene.

Ha icingen i en sprøytepose. Skal du feste pynt til huset med icing, må du gjøre det etter hvert som du sprøyter på fordi icingen vil stivne relativt fort. Ved å bruke marsipan, fondant, farger og fantasi, kan du pynte huset på nye spennende måter.