Sitronkake

Sitronkake

Middels
over 60 min

En nydelig kake som kjapt lages i langpanne. Ekstra god blir den med en frisk ostekrem med sitron på toppen. Siden sitronskallet skal brukes i oppskriften bør du bruke økologiske sitroner.

Slik gjør du

Bunn

Rør smør og sukker hvitt og porøst. Tilsette ett egg om gangen og pisk godt mellom hvert egg. Rør inn væsken i røren vekselvis med de tørre ingrediensene. Rør til slutt inn sitronskall.

Kle bunnen av formen med bakepapir og fordel røren jevnt i formen (langpanne, ca 25 x 35). Stek kaken midt i stekeovnen ved 175 ºC i 35–40 minutter. Avkjøl kaken før evt. kremen smøres på.

Tips! Du kan også blande 50/50 sitronskall og appelsinskall i røren.

Ostekrem med sitron

Bland alle ingrediensene i en bolle og visp til en luftig krem. Smør kremen utover kaken og pynt etter ønske.

Tips! Du kan også røre inn revet skall av appelsin og sitron i kremen.