Sitronpai med marengs

Sitronpai med marengs

Lett
20-40 min

Smakfull sitronpai med syrlig sitronkrem og søt marengs på toppen. Paideigen må ligge kaldt 1-2 timer ellers er resten av paien veldig rask å lage.

Slik gjør du

Paibunn

Alle ingrediensene til paibunnen skal ha romtemperatur. Ha kransekakemasse og salt i en kjøkkenmaskin. Kjør massen smidig og tilsett smør i små porsjoner. Bland inn egget og til slutt hvetemelet. Bland deigen raskt sammen. Pakk deigen inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i 1-2 timer.

Trykk deigen ut i en paiform, evt. kjevle den ut mellom to deler plastfolie som du har drysset litt mel på. Prikk paiskallet med en gaffel og forstek det på 175°C i 10 minutter.

Sitronkrem

Vask sitronene godt og riv skallet (kun det gule) fint. Press ut saften og bland alt sammen med eggeplommer og sukker i en liten tykkbunnet kjele.

Smelt smøret og bland det inn i sitron- og eggeblandingen. Varm opp over middels varme til kremen tykner. Pass på, den skal ikke koke! Hell kremen i det avkjølte paiskallet og fordel den jevnt.

Marengs

Marengsen lages over vannbad. Varm opp vann i en kjele. Hell eggehviter, sukker og sitronskall i en glassbolle som passer til å sette opp i kjelen. Pisk til du kjenner at sukkeret smelter. Marengsen skal ikke bli kornete. Ta glassbollen ut av vannbadet og pisk blandingen til en fast marengs. Sett den kjølig til paien gjøres ferdig.

Bre marengsen forsiktig på toppen av sitronkremen og sett formen inn på midterste rille eller øverst i ovnen på 275°C til marengsen har fått en fin gyllen farge. Følg nøye med - det går fort! Server paien kald eller lun - gjerne med vaniljesaus til.