Sitronterte
En himmelsk dessert toppet med med mango, hvit sjokolademousse og karamellisert hvit sjokolade.
Slik gjør du
Sitronterte
Sikt melet på en benk, lag en forhøyning med grop og legg i smøret. Tilsett eggeplommer og sukker. Miks smør, eggeplommer og sukker med fingertuppene. Når det er laget en paste, bland i melet og kna til en jevn deig. Pakk inn deigen i plast og la hvile i minst 30 minutter før utbaking. Kjevle ut deigen, trykk ut i en form og ta bort overflødig deig fra kantene. Stek i ovn på 200 grader 15-20 minutter til deigen får farge.
Fyll
Visp smør og sukker. Når det er mykt, tilsett egg, sitronsaft fra 4 sitroner og skallet fra 2 sitroner. Rør sammen, tilsett fløte og visp siden blandingen over et vannbad. Når blandningen har tyknet, ta den bort fra platen og fyll terten. Stek i ovn på 150 grader i 20 minutter. Skrell og skjær mango i små terninger og legg på toppen som pynt.
Hvit sjokolademousse
Bryt sjokoladen i biter og smelt over vannbad. Visp fløten stiv. Visp egg og hell i den smeltede sjokoladen under fortsatt visping.Vend forsiktig i fløten.
Karamellisert sjokolade
Smelt 200 g hvit sjokolade i en kjele. Når sjokoladen begynne å bli brun, ta den av platen og hell ut på et bakepapir og sett i fryser i 2 timer. Ved servering – bryt passende biter og dekorer.