Snickerskake

Snickerskake

Lett
40-60 min

Enkel og hjemmelaget snickerskake som passer perfekt til kakebordet. Deilig salt kakebunn toppet med sjokoladekrem, pisket krem, peanøtter og hakket sjokolade. En herlig blanding av søtt og salt. Oppskriften passer til en rund kakeform på 24 cm. Ønsker du å lage den i langpanne dobler du oppskriften.

Slik gjør du

Kakebunn

Forvarm ovnen til 180°C.

Pisk eggehvitene stive og tilsett sukker litt etter litt. Visp videre til du får en stiv marengs.

Knus kjeks i en dobbel plastpose, i en food prosessor eller blender til det er finhakket. Grovhakk peanøtter. Vend kjeks og peanøtter inn i marengsen sammen med bakepulver og vaniljesukker.

Ha deigen i en bakepapirkledd rundt form på 24 cm. Stek kaken på 180 grader i 35 minutter midt i ovnen. Avkjøl kaken i formen, og løsne den fra formen med en skarp kniv.

Sjokoladekrem

Smelt smøret i en liten kjele. Tilsett sukker og kokesjokolade og sett på svak varme til det har blandet seg. Ta kjelen av platen.

Ha i en og en eggeplomme om gangen mens du pisker konstant med en håndmikser eller stålvisp til kremen tykner litt. Avkjøl kremen og bre den over den avkjølte kakebunnen.

Pisket krem

Stivpisk kremfløten sammen med melis og fordel over sjokoladekremen.

Topping

Grovhakk peanøtter og sjokolade, og dryss over kaken. Ha over litt karamellsaus om du ønsker det. Du kan evt. bytte ut sjokolade og karamellsaus med grovhakket snickerssjokolade.