Sitronterte

Sitronterte
Lett
over 60 min

En himmelsk dessert toppet med med mango, hvit sjokolademousse og karamellisert hvit sjokolade.

Slik gjør du

Sitronterte

Sikt melet på en benk, lag en forhøyning med grop og legg i smøret. Tilsett eggeplommer og sukker. Miks smør, eggeplommer og sukker med fingertuppene. Når det er laget en paste, bland i melet og kna til en jevn deig. Pakk inn deigen i plast og la hvile i minst 30 minutter før utbaking. Kjevle ut deigen, trykk ut i en form og ta bort overflødig deig fra kantene. Stek i ovn på 200 grader 15-20 minutter til deigen får farge.

Fyll

Visp smør og sukker. Når det er mykt, tilsett egg, sitronsaft fra 4 sitroner og skallet fra 2 sitroner. Rør sammen, tilsett fløte og visp siden blandingen over et vannbad. Når blandningen har tyknet, ta den bort fra platen og fyll terten. Stek i ovn på 150 grader i 20 minutter. Skrell og skjær mango i små terninger og legg på toppen som pynt.

Hvit sjokolademousse

Bryt sjokoladen i biter og smelt over vannbad. Visp fløten stiv. Visp egg og hell i den smeltede sjokoladen under fortsatt visping.Vend forsiktig i fløten.

Karamellisert sjokolade

Smelt 200 g hvit sjokolade i en kjele. Når sjokoladen begynne å bli brun, ta den av platen og hell ut på et bakepapir og sett i fryser i 2 timer. Ved servering – bryt passende biter og dekorer.