Sjokoladekake med appelsinglasur

Sjokoladekake med appelsinglasur

Vanskelig
over 60 min

En saftig og fyldig sjokoladekake med smak av appelsin.

Slik gjør du

Sjokoladebunn

Lag kaffe og rør inn i kakaopulver. Sett til avkjøling.

Rør sammen smør og sukker. Tilsett egg, ett om gangen, og rør godt mellom hvert egg.

Ha i melk og kakaoblandingen, og tilsett siktet hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Bland det hele godt til en jevn røre.

Hell røren i kakeform, 24 cm i diameter belagt med bakepapir i bunnen. Stek sjokoladebunnen midt i ovnen ved 180 ºC i ca. 1 time. Avkjøles på rist. Kakebunnen kan med fordel bakes en eller to dager i forveien.

Appelsinglasur

Rør sammen smør, melis, kakaopulver, appelsinsaft og kaffe.

Sett sammen kaken

Del sjokoladebunnen i to lag. Legg første lag på et kakefat. Smør utover et tynt lag med aprikossyltetøy og smør halvparten av appelsinkremen utover kaken.

Legg på det andre laget med kakebunn. Smør den resterende kremen rundt og oppå kaken.