Tarte Tatin
Tarte Tatin finnes på kjente menyer over alt hvor det spises epler. Og i dag kan du servere den hjemme hos deg selv.
Slik gjør du
Sett ovnen på 225 grader.
Skrell, kjern ut og del eplene i båter.
Bred ut smøret i en støpejernspanne, strø sukkeret over og legg eplebåtene ned i stekepannen. Press sitronsaften over eplene.
Kjevl ut butterdeigen og legg den oppå eplene, brett ned butterdeigkantene i stekepannen. Sett stekepannen på en middels varm plate. La eplene steke til sukkeret har smeltet og begynt å boble. Sett deretter stekepannen i ovnen i 10-15 minutter. Ta stekepannen ut av ovnen og la det kjølne.
Legg et stort fat over stekepannen og vend den slik at tarte Tatin’en løsner fra stekepannen og havner på fatet. Pudre med melis like før serveringen. Serveres med is eller fløtekrem. Nyt!