Bløtkake med jordbær

Bløtkake med jordbær

Lett
over 60 min

Det er tid for fest når du disker opp med denne lekre bløtkaken! Bløtkake med jordbær og vaniljekrem passer til konfirmasjon, dåp, bursdag og andre anledninger som bør feires med kake! Kjøp ferdig sukkerbrød.

Slik gjør du

Sukkerbrød

Sukkerbrød: Skru ovnen på 175 grader. Kle en 24 cm springform med bakepapir. Pisk egg og sukker til eggedosis.

Sikt resten av hvetemel, potetmel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggedosisen, så du ikke slår luften ut av røren.

Ha røren i en 24 cm springform og stek på 175 grader midt i ovnen i 30-40 minutter (avhenger av stekeovn) til sukkerbrødet har hevet seg godt, er gyllent og gjennomstekt. Det er viktig å ikke åpne ovnen mens du steker, da faller det sammen på midten.

La sukkerbrødet stå i formen et par minutter før det hvelves over på rist. Legg over et rent kjøkkenhåndkle og avkjøl sukkerbrødet.

Fyll: Pisk 4 dl kremfløte stivt sammen med 1 ts sukker. Sett til side. Lag jordbærkrem. Pisk 2 dl kremfløte stivt og rør inn 1 dl jorbærsyltetøy.

Del opp friske jordbær i biter og del sukkerbrødet i tre lag. Legg et av lagene på et fat og dynk med litt eplejuice.

Smør 5 dl vaniljekrem jevnt utover kakebunnen. Dynk neste sukkerbrødlag med eplejuice på begge sider, og legg den på den første delen. Smør jordbærkremen utover.

Dynk den siste delen med sukkerbrød og legg på toppen. Smør til slutt pisket krem i et jevnt lag rundt hele kaken med en kakepalett eller lignende.

Ha litt krem i en sprøytepose med valgfri tip og dekorer kaken slik du ønsker. Pynt med friske jordbær og noen stilker frisk mynte.