Gresskar-porsjonskake

Gresskar-porsjonskake

Lett
over 60 min

En porsjonskake formet som et gresskar. Passer veldig bra til Halloween.

Slik gjør du

1. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt mel og bakepulver sammen og rør det inn i eggedosisen. Bre røren utover i en smurt langpanne. Stek kaken midt i ovnen ved 200 °C i 8-10 minutter.

2. Legg matpapir på bakebordet og strø litt sukker på. Hvelv kaken på papiret og la formen ligge over kaken til den er avkjølt.

3. Mens kaken avkjøles tegner du opp en sirkel på et bakepapir (i størrelsen du ønsker skal bli bredden på kaken). Pass på at du får plass til 12 sirkler på hele kakeflaten. Klipp ut.

4. Når kaken er avkjølt legger du på bakepapirsirkelen og skjærer rundt papiret med en skarp kniv slik at du får runde kakesirkler. Utnytt hele flaten. Har du en rund pepperkakeform med litt størrelse kan du bruke denne i stedet og stikke ut sirklene.

Fyll:

1. Pisk krem av kremfløten og smak til med bringebærsyltetøy.

2. Smør et lag med bringebærkrem mellom hvert av lagene med sukkerbrød. Det skal være tre lag med sukkerbrød og to lag med krem på hver kake.

Pynt:

1. Bland litt gul og litt rød konditorfarge med en stor del av marsipanen (spar noe til stilken) så den får en oransj farge. Bland godt, så fargen blir jevn. Strø melis på bordet eller en bakematte og kjevle ut marsipanen. Dette bør gjøres i to omganger om du lager fire kaker.

2. Skjær ut store marsipansirkler som dekker hele kaken. Skjær eventuelt av det som ligger utenfor.

3. Bland resten av marsipanene med brun konditrofarge. Rull til en lang tynn marsipanpølse og del i passe lengder. Sett en på toppen av hver kake (som på bildet). Kakene må oppbevares kjølig.