Engelsk fruktkake
Klassisk kake med lang holdbarhet. På norsk vil man kanskje kalle den rosinkake. Om du vil kan du redusere mengden rosiner og tilsette andre typer kakefrukt som sukat. Helst skal du la kaken ligge pakket i bakepapir og folie i noen dager før du smaker på den. Til gjengjeld holder den seg i mange måneder – hvis den ikke blir spist opp da.
Slik gjør du
Legg rosinene i en skål og hell over rødvin. La dette stå å trekke 3-4 timer eller gjennom natten.
Smør godt og strø en kakeform, avlang eller randform som rommer ca. 1,5 liter.
Smelt 0,5 ss smør i en ren stekepanne, tilsett skivet mandel og rist dette til mandelskivene er gyldne.
Rør smør og sukker hvitt. Tilsett eggene ett om gangen, tilsett hvetemel, ristet mandel, vin og rosin-blandingen og rør sammen.
Hell kakerøren i formen og stek ved 175 °C i ca. 1,5 time. Dekk kaken med bakepapir hvis den blir mørk på toppen. Sjekk om kaken er ferdig ved å stikke en trepinne ned i midten. Blir den fuktig eller det sitter røre på pinnen må kaken steke litt lengre.