Gulrotkake i rund form

Gulrotkake i rund form

Oppskriften passer til rund springform på 24 cm. i diameter.

Lett
over 60 min

Oppskrift på saftig kake med revet gulrot, hint av kanel og ostekrem. Oppskriften kan enkelt dobles dersom du skal lage langpannekake. Oppskriften passer til rund springform på 24 cm. i diameter.

Slik gjør du

Kakerøre

Pisk egg og sukker godt sammen. Tilsett så olje i en stråle mens du pisker videre.

Sikt så inn alle de tørre ingrediensene, hvetemel, bakepulver,natron og kanel.

Bland inn de revede gulrøttene, og evt hakket, mørk sjokolade dersom du ønsker det.

Smør en rund springform på 24 cm. i diameter, og hell i kakerøren. Du kan også bruke en form på 26 cm, men dersom din er større enn dette bør du lage en litt større porsjon. Øk da mengden ingredienser med ca 1/3.

Stek kaken midt i ovnen på 180 grader, i ca 40 minutter. Sjekk med kakenål mot slutten av steketiden. Dersom det henger igjen kakerøre på nålen trenger kaken noen minutter til i ovnen. La kaken avkjøle seg før du har på ostekrem.

Lag ostekrem ved å blande alle ingrediensene godt sammen. Smør på kaken. Pynt som du ønsker, gjerne med strimler av gulrot og friske bær.