Ostekake med gelélokk

Ostekake med gelélokk

Middels
over 60 min

En klassisk ostekake med gelélokk er sikker vinner på kakebordet. Sprø kjeksbunn, myk ostekrem og frisk gelé toppet med bær. 1 porsjon gir 1 kake tilpasset en rund kakeform på 22-24 cm.

Slik gjør du

Kjeksbunn

Før du starter: Sørg for at kremost og rømme er romtemperert før du går i gang med bakingen. Da blir det ikke så lett klumper i ostemassen. Fest bakepapir i bunnen av en kakeform (22-24 cm).

Kakebunn: Smelt smøret og bland med knust kjeks. Trykk kjeksblandingen godt ned, gjerne med fingrene.

Ostefyll: Følg anvisningen på gelépakken, men bruk kun halv mengde vann. Når pulveret er rørt helt ut lar den geleen avkjøle seg i romtemperatur. Pass på så den ikke blir stiv.

Pisk fløten til løs krem i en kjøkkenmaskin før du har i lettrømme, melis og kremost. Pisk i 3 minutter.

Vend inn den avkjølte geleen med en slikkepott og hell blandingen over kjeksbunnen. Sett kaken i kjøleskapet i minst 3 timer til kaken er stivnet.

Gelélokk: Kok opp 2,5 dl vann og ha i hele pakken med gelépulver. La den avkjøles til den er kald, men fortsatt flytende.

Hell den avkjølte geleen forsiktig over kaken, og sett kaken i kjøleskapet til geleen har stivnet helt.

Ta kaken forsiktig ut av formen og pynt med noen vakre bær, mørk sjokolade og noen mynteblader ved servering. Tips: Varier topping og fargen på gelelokket kan denne kaken enkelt pyntes til å passe både konfirmasjon, bryllup, bursdag og 17. mai.