Sarah Bernard
Fantastiske småkaker med mandelmakronbunn og myk trøffelkrem, glasert med sjokolade.
Slik gjør du
Mandelmakron
Mal mandlene i kvern eller food processor, og bland med melis. Rør inn eggehvitene til du får en jevn deig. La deigen hvile i kjøleskapet i 1 time, eller natten over.
Lag en lang pølse av deigen og del den i 30 like tykke skiver.
Stekes midt i ovnen ved 175 °C i ca 10 minutter. Avkjøl. De skal ha en myk kjerne når de er ferdig stekt.
Trøffelkrem
Pisk romtemperert smør og melis til en luftig smørkrem. Pisk inn eggeplommer, kakao og vann.
Avkjøl kremen i kjøleskap til den har fått en fin smørbar konsistens.
Bruk en sprøytepose eller en smørekniv og smør kremen over mandelmakronene slik at de får en høy, rund fasong. Sett kakene på ett brett og legg i fryseren til kakene er stivnet. For vellykket Sarah Bernard må sjokoladekremen være gjennomfrosset før man dypper den i smeltet sjokolade. Gjør man dette for tidlig vil kremen smelte.
Sjokoladeglasur
Lag sjokoladeglasur ved å smelte kokesjokolade og delfiafett i en skål over vannbad. Rør glasuren jevn.
Dypp de frosne kakene i den smeltede sjokoladen slik at det legger seg et glasurlag utenpå sjokoladekremen. Det er viktig at kakene er frosne, det forhindrer at smøret i sjokoladekremen smelter og blander seg med glasuren.
Sett kakene tilbake på brettet og ha dem i kjøleskap til sjokoladen har stivnet. Kakene kan oppbevares i kjøleskap eller frys.