Sjokoladekake med Coca-Cola
Visste du at kullsyre gjør kaken ekstra saftig?
Hjemmelaget sjokoladekake er en klassisk dessert som passer til alle anledninger. Prøv denne saftige varianten med Coca-Cola.
Slik gjør du
Kakerøre
Smelt smøret i en kjele. Dra kjelen til side og tilsett Coca-Cola.
Pisk egg og sukker til eggedosis i en kjøkkenmaskin.
Vend inn mel, bakekakao, bakepulver, fløte og Coca-Cola blandingen til en jevn røre. Vend så inn sjokoladen.
Ha røra i en smurt kakeform som er ca. 24-26 cm i diameter. Stek kaken midt i ovnen på 180 grader i ca. 40 minutter.
Glasur
Smelt smøret i en kjele.
Ha smeltet smør, Coca-Cola, kakao og melis i en kjøkkenmaskin og pisk til en glatt glasur.
Hell glasuren over kaken mens den fremdeles er litt varm.