Sjokoladekake med lys sjokoladekrem
En saftig, søt og myk sjokoladekake i langpanne, perfekt til barnebursdag. Oppskriften en tilpasset én stor langpanne, men kan også gjerne lages i to små, eller som cupcakes.
Slik gjør du
Sjokoladekake
Sett ovnen på 180 grader.
Pisk sukker og egg til det blir det blir en luftig eggedosis, minimum 5 minutter.
Bland bakepulver, hvetemel, vaniljesukker og kakao. Sikt det sakte inn i eggedosisen mens du rører forsiktig.
Smelt smøret og bland med kefir. Bland inn i kakerøren.
Hell kakerøren over i en langpanne. Langpannen bør være smurt med smør eller ha et bakeark i bunnen.
Stek kaken i ca. 30-40 minutter på nederste rille i ovnen på 180 grader. Sjekk med en kakenål eller trepinne at kaken er akkurat gjennomstekt.
Lys sjokoladekrem
Lag sjokoladekrem: Pisk smør og melis luftig i 3 minutter i en kjøkkenmaskin.
Varm opp fløten og ha fløten og vaniljesukkeret i smørblandingen mens du pisker.
Smelt sjokoladen over vannbad og pisk sjokoladen inn i smørblandingen.
Tilsett eggene og pisk i ytterligere et par minutter til en luftig sjokoladekrem.