Små sitronterter

Små sitronterter

Lett
over 60 min

Frisk sitronterte er perfekt dessert om du har kraftig mat på menyen. Den er også ypperlig å fryse og trenger kun en liten time på kjøkkenbenken for å tine om du får uventet besøk.

Slik gjør du

Tertedeig

Smøret smuldres sammen med melet og vannet tilsettes litt og litt til deigen er fast. La hvile kaldt i 20 minutter.

Trykk så deigen jevnt ut i bunnen av en minimuffins former eller konfektformer.

Stekes på 180 °C i 7 minutter. Avkjøl.

Sitronkrem

Bland sammen sitronsaft og sukker i en kjele. Varm forsiktig opp.

Pisk sammen eggene i en bolle.

Hell den varme sitronsaften over eggene mens du pisker konstant. Hell blandingen tilbake i kjelen og varm opp under konstant omrøring til rett under kokepunktet. Skal ikke koke, men bli litt tykkere.

Sil blandingen over i en kald bolle, la den stå 5-10 minutter og bli litt kaldere.

Skjær smøret i terninger og visp inn litt og litt. Smelter smøret fort er blandingen for varm, da venter du litt til.

Når alt smøret er blandet inn, heller du blandingen forsiktig over de ferdige tertebunnene.

Settes på frys til kremen har stivnet. Pynt gjerne med frisk rosmarin som komplimenterer sitronen perfekt.