Cupcakes med vaniljefrosting

Cupcakes med vaniljefrosting

Lett
over 60 min

Gode cupcakes som er lette å lage!

Slik gjør du

Dette blir ca 20 cupcakes. Pisk smør og sukker hvitt i ca. 5 minutter. Pisk inn ett og ett egg, slik at røren ikke skiller seg. Sikt inn det tørre, og tilsett de resterende ingrediensene. Fordel røren i cupcake-former, det er en fordel å ha et muffinsbrett å steke cupcakesene i. Det skal være ca. 35/40 gram røre i hver form. Ha 3 bringebær i hver cupcake og stek på 200 grader i 15-20 minutter, sjekk med kakepinne.

Frosting

Pisk smør, melis, frø fra vaniljestang, vaniljeekstrakt/ vaniljesukker og fløte sammen i ca. 5-7 minutter til det er helt hvitt. Tilsett kremost og pisk i ca. 30 sekunder, eller til alt er godt blandet. Her må man være forsiktig, siden frostingen kan skille seg dersom man pisker for mye.

Fordel frostingen på hver cupcake, bruk en 1M tip eller 1B tip, og lag ''roser''. Det er viktig at cupcakesene er avkjølt før du tar på frostingen. Pynt med litt strøssel eller bringebær.

Tips! Lag marmorert frosting. Bland halvparten av glasuren med konditorfarge før du blander de to glasurene med ulik farge så vidt sammen og ha glasuren i en sprøytepose.