Toscakake
Toscakake er en saftig formkake med deilig mandeltopping. Passer utmerket til en god kopp kaffe eller nytrukket te.
Slik gjør du
Kaken
Rør romtemperert smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett ett egg om gangen, smak til med revet sitronskall. Bland mel og bakepulver og rør det inn vekselvis med appelsinjuicen.
Stek kaken i smurt og strødd springform ca. 20 cm ved 175 °C i 30 minutter i nederste del av ovnen. Sjekk at kaken er ferdig stekt ved å stikke en trepinne i midten av kaken. Når du trekker pinnen opp skal det ikke følge røre med.
Tosca-glasur
Bland alle ingrediensene i et lite kokekar. Varm blandingen under omrøring, slik at smøret smelter og alt sukker er løst opp.
Ta ut den knapt ferdigstekte kaken (etter 30 minutter) og fordel glasuren over den. Sett kaken inn i øverste del av ovnen og stek den 5 – 10 minutter til glasuren har fått farge. Avkjøl kaken før den tas ut av formen.