Sjokoladekake med bringebærmousse

Sjokoladekake med bringebærmousse
Middels
over 60 min

En skikkelig saftig festkake med mye deilig sjokolade.

Slik gjør du

Pisk smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett ett og ett egg og pisk med 1 minutt mellom hvert egg. Kok opp vann og ha det over kakaoen, ha i sjokoladen og la den smelte. Tilsett så smør/eggeblandingen sammen med de resterende ingrediensene. Fordel røren i 3 former på 20 cm og stek ved 200 grader i 30 minutter.

Bringebærmousse

Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 12 minutter. Lag bringebærpuré. Dette gjør du ved å ha bringebær og sukker i en blender og kjører i ca. 2 minutter. Passér blandingen gjennom en sil for å få bort frøene. Pisk krem, men ikke pisk for lenge. Kok opp 1/3 av bringebærpuréen - når det koker setter du det til side. Resten av bringebærpuréen tilsetter du i kremen. Klem alt vannet ut av gelatinplatene. Tilsett gelatinen i den kokte bringebærpuréen og rør til det løser seg opp. Avkjøl blandingen helt, før du blander i kremen. Sett moussen i kjøleskapet i 1,5-2 timer, til den er stiv.

Melkesjokoladefrosting

Pisk alle ingrediensene, unntatt sjokolade og kremost, sammen i 5 minutter. Smelt sjokolade i vannbad og tilsett dette, pisk i 2 minutter til. Tilsett kremost og pisk til det er godt blandet. Men vær forsiktig, her kan frostingen skille seg.

Montering: Legg et lag bringebærmousse mellom kakebunnene. Sprøyt ut frostingen i rosemønster.

Tips! Bruk rømme i kakedeig som ikke er sukkerbrød – da blir bunnen saftigere.