Focaccia

Focaccia
Lett
over 60 min

Perfekt tilbehør, kosemat eller en god rett på tapasbordet.

Slik gjør du

Løs opp gjæren i lunkent vann. Tilsett salt, mel og 0,5 dl olivenolje. Elt deigen godt sammen. Den skal være løs. Sett deigen til heving på et lunt sted i ca 30 minutter, gjerne under plast. Sett stekeovnen på 175°C. Smør en langpanne med olivenolje. Hell deigen i langpannen og trykk den jevnt utover til den er ca 3 cm tykk. La deigen heve i ca. 30 minutter til. Hell over resten av olivenoljen (0,5 dl) og trykk ned oliven i deigen. Stikk også inn rosmarin. Strø på havsalt. Bruk hendene og klapp deigen ned slik at det dannes mange smågroper på overflaten av focacciaen. Etterhev ca 10 minutter. Stek brødet i ca 45 minutter midt i ovnen eller til det er hevet, pent gyllent og gjennomstekt. Avkjøl på rist.