Italiensk pizzadeig

Lett
20-40 min

Slik lager du tynn pizzabunn til italiensk pizza. Med denne oppskriften på pizzadeig får du en sprø bunn til to runde porsjonspizzaer. Topp pizzaen med det du ønsker av pizzasaus, ost, kjøtt og grønnsaker. Se video for steg for steg.

Slik gjør du

Ha gjær, salt og lunkent vann i en bakebolle og rør til gjæren er oppløst. Tilsett olivenolje og mel, men hold igjen litt av melet slik at du kan «justere» deigen underveis.

Kjør blandingen i kjøkkenmaskin med eltekroker på lav til middels hastighet i ca 10 minutter til den er jevn og smidig.

La den heve til dobbel størrelse, det tar ca 1 time.

Ha deigen på en lett melet benkeplate og klem eller kjevle den ut til ønsket størrelse. Legg pizzabunnen over på et stekebrett dekket med bakepapir. Legg på ønsket fyll.

Pensle kanten med litt olivenolje før du setter pizzaen i ovnen, for ekstra spør kant.

Stek midt i ovnen på 225 grader til bunnen er sprø og osten er smeltet og gyllen. Det tar ca 10-12 minutter avhengig av ovn.

TIPS: Bruk gjerne pizzastein når du skal steke pizza, da får du ekstra sprø bunn! En pizzastein skal settes i kald ovn. Sett så ovnen på 300 grader og la steinen stå i 45 min. Løft raskt bunnen over på steinen, ha på fyll og få den så raskt som mulig tilbake midt i ovnen. En porsjonspizza trenger 7 minutter.