Grovt landbrød
Smakfullt brød som kan nytes alene eller som tilbehør til feks supper.
Slik gjør du
Bland sammen alt unntatt salt og la det stå i 45 minutter.
Tilsett saltet og elt deigen i 12 minutter rolig og 2 minutter raskt i en kjøkkenmaskin. Her må du ikke tilsette mer mel! La deigen hvile i bakebollen i 15 minutter før du tar den ut, form den til en ball og la den heve i 3 timer i romtemperatur eller over natten i kjøleskapet.
Ta ut deigen og form til en ball. Hvis deigen har vært i kjøleskapet må den bli romtemperert - altså stå ute i 1 time. La ballen så hvile på kjøkkenbenken i 45 minutter før du former den til brød. La brødet etterheve i 1 time, stek så i 5 minutter på 250-280 grader, skru ned temperaturen til 210 grader og stek i 30 minutter til. Kjernetemperatur skal være ca. 95-98 grader.
Tips! For ekstra sprø skorpe, kan du helle inn 3 dl vann i bunnen av stekeovnen etter at du har satt inn brødet.