Pull-apartbrød

Pull-apartbrød
Middels
over 60 min

Brød som kan dras fra hverandre etter steking. Resultatet er saftige og smakfulle brød som er supre enten til lunsj, lett middag eller på dessertbordet.

Slik gjør du

Rør ut gjæren i lunkent vann. Tilsett salt og mel og elt til en smidig deig, ca 14 minutter i kjøkkenmaskin. Hev under plast eller et klede til dobbel størrelse, ca. 40 minutter. Når deigen er ferdig hevet, kjevles den ut til en leiv på ca. 30x50 cm. Smør deretter på ønsket fyll.Bruk en pizzaskjærer til å skjære 6 vertikale emner av deigen. Legg deretter oppå hverandre og skjær i 6 deler igjen. Du skal nå sitte igjen med 6 bunker med 6 firkanter.

Plasser bunken med firkantene vannrett ved siden av hverandre i en brødform. Etterhev til dobbel størrelse under plast eller et klede, ca. 30 minutter. Stekes på 180° C på nest nederste rille i 30–40 minutter. Avkjøles på rist.