Potetlefser

Potetlefser

Lett
over 60 min

Fremstillingen forklares her i et morsomt dikt signert Torill Braaum.

Slik gjør du

Kok eller damp potetene møre med skallet på.

Skrell potetene mens de ennå er varme. Bland potetene med salt og mos blandingen i en kjøttkvern eller potetpresse i to omganger.

Finn frem en mixmaster. Ha potetmassen i bollen sammen med hvetemel og kremfløte. Elt i to minutter. Deigen skal være myk og smidig, og ikke klistre seg til fingrene.

Forvarm takken, om du har det, til middels til sterk varme.

Del deigen I like store emner på ca. 80 g. Kjevle hvert emne ut til tynne leiver på et melet bakebord. Stikk leivene med en gaffel.

Stek lefsene på takken eller i en tørr stekepanne på middels til sterk varme.

Legg lefsene oppå hverandre i et rent kjøkkenhåndkle og pakke dem inn slik at de holder seg myke. Skal du ikke spise lefsene samme dag bør de fryses ned.

Tips! Potetlefser passer ypperlig til julemat, som for eksempel rakfisk.