Hjemmelagde grissini med pepper, parmesan og havsalt

Hjemmelagde grissini med pepper, parmesan og havsalt
Lett
over 60 min

Grissini er perfekt på tapasbordet, som smårett sammen med spekesinke eller oliven eller hva med tilbehør eller forrett til middag?

Slik gjør du

Smelt smør i en kjele og ha i melk. Varm melkeblandingen til 37 grader.

Ta kjelen av platen og strø tørrgjær over melkeblandingen. La blandingen stå i ti minutter.

Bland 6 dl hvetemel og 0,75 ts havsalt sammen i en bakebolle. Ha i melkeblandingen og kna deigen sammen i fem minutter til den er jevn og smidig. Juster eventuelt med mer mel. Dekk bollen med plast og la deigen heve i 30 minutter.

Forvarm ovnen til 175 grader og kle to bakeplater med bakepapir. Del deigen i 24 like biter. Rull hver bit til en lang pinne som er ca like lang som bredden på bakeplaten. Strø over revet parmesanost, nykvernet pepper og noen få klyper havsalt.

Stek grissiniene i ovnen i ca. 15 minutter, til de er sprø og gyldne. Avkjøl dem helt og oppbevar dem i en tett plastpose.