Focaccia

Focaccia

Lett
over 60 min

Perfekt tilbehør, kosemat eller en god rett på tapasbordet.

Slik gjør du

Løs opp gjæren i lunkent vann. Tilsett salt, mel og 0,5 dl olivenolje. Elt deigen godt sammen. Den skal være løs. Sett deigen til heving på et lunt sted i ca 30 minutter, gjerne under plast.

Sett stekeovnen på 175°C. Smør en langpanne med olivenolje. Hell deigen i langpannen og trykk den jevnt utover til den er ca 3 cm tykk. La deigen heve i ca. 30 minutter til.

Hell over resten av olivenoljen (0,5 dl) og trykk ned oliven i deigen. Stikk også inn rosmarin og oliven. Strø på havsalt. Bruk hendene og klapp deigen ned slik at det dannes mange smågroper på overflaten av focacciaen. Etterhev ca 10 minutter.

Stek brødet i ca 45 minutter midt i ovnen eller til det er hevet, pent gyllent og gjennomstekt. Avkjøl på rist.