Pull-apartbrød

Pull-apartbrød

Middels
over 60 min

Oppskrift på pull apart bread. Et saftig og smakfull brød som kan rives fra hverandre etter steking. Ypperlig til lunsj, lett middag eller på dessertbordet.

Slik gjør du

Rør ut gjæren i lunkent vann. Tilsett salt og mel. Bruk en kjøkkenmaskin og elt sammen i ca. 15 minutter. Deigen skal være smidig.

La deigen heve under plast eller et klede til dobbel størrelse, ca. 40 minutter.

Når deigen er ferdig hevet, kjevles den ut til en leiv på ca. 30x50 cm.

Smør på ønsket fyll. Bruk en pizzaskjærer til å skjære 6 vertikale emner av deigen. Legg deretter emnene oppå hverandre og skjær i 6 deler igjen. Du skal nå sitte igjen med 6 bunker med 6 firkanter.

Plasser bunken med firkantene vannrett ved siden av hverandre i en brødform. Etterhev til dobbel størrelse under plast eller et klede, ca. 30 minutter. Stekes på 180° C på nest nederste rille i 30–40 minutter. Avkjøles på rist.

Tips! Lag en dessertvariant ved å bruke bolledeig og smør, sukker og kanel som fyll.