Brytebrød med ost og pesto

Brytebrød med ost og pesto

Lett
over 60 min

Mykt hjemmebakt brytebrød fylt med smeltet mozzarella og pesto. Fint å servere som tilbehør til en god salat, til spekemat, koldtbord, tapas eller grillmat.

Slik gjør du

Brøddeig

Smuldre gjæren i melken og bland godt, gjerne i en kjøkkenmaskin. Ha i mel, salt og honning. Elt i 10-15 minutter til en smidig deig.

La deigen heve til dobbel størrelse, ca 1 time.

Del deigen i 7-8 deler. Trill boller raskt og klem dem ut til de er ganske så flate.

Fyll

Legg mozzarella og pesto i midten på hver bolle, og brett dem sammen til runde bolle slik at fyllet ligger i midten. Klem sammen for å lukke ost og pesto inne.

Legg bollene i en smurt springform eller en ildfast form. La heve til dobbel størrelse, ca 30 minutter.

Pensle bollene med sammenpisket egg og strø over sesamfrø. Pensle gjerne på litt ekstra pesto.

Stek midt i ovnen på 225 grader i ca 20 minutter til brytebrødet er gyllent og gjennomstekt. Det er litt vanskelig med brytebrød i form å se akkurat når det er gjennomstekt, men dersom det føles veldig tungt betyr det at det kan stå noen minutter til.

La brytebrødet avkjøle seg noen minutter før du forsiktig løsner springformen. Server som tilbehør til en god salat, til spekemat, koldtbord, tapas eller grillmat.