Focaccia i langpanne

Lett
over 60 min

Focaccia er et saftig, italiensk brød typisk med flaksalt og rosmarin på toppen. Hjemmelaget focaccia i langpanne er enkelt å lage hjemme. Server som tilbehør til suppe eller pasta, til grillmat, koldtbord, spekemat eller tapas. Enkel og god oppskrift!

Slik gjør du

Brøddeig

Bland hvetemel, gjær og salt. Tips: Bruk gjerne det italienske pizzamelet Tipo 00.

Tilsett lunkent vann og olivenolje, og elt deigen i 10 minutter til den er smidig. La heve i ca. 30 minutter.

Ha deigen på et stekebrett med bakepapir og trykk den utover med fingrene. Hell over god olivenolje og press masse hull i deigen med fingrene. Dryss over havsalt og rosmarin.

La heve i ytterligere 45 minutter.

Stek brødet midt i ovnen på 225 grader i ca. 25 minutter.

La avkjøle på rist.

TIPS: Bytt gjerne ut halvparten av hvetemelet med durumhvete for enda bedre smak.