Tykke pannekaker

Tykke pannekaker
Middels
under 20 min

Ut i skogen, opp på fjellet... Lag mat som smaker godt og som er enkelt å tilberede. Retten kan fint lages hjemme på kjøkkenet også.

Slik gjør du

Dette kan gjøres før turen: Ha mel, sukker og salt i en bolle (ikke bakepulver). Visp sammen egg, melk og bland det gradvis inn i melet til røren er glatt og uten klumper. Bland i smeltet smør. Hell røren over i en beholder med lokk eller i en melkekartong som du teiper igjen. Ikke fyll beholderen helt full da røren sveller noe.

Dette gjøres på turen: Rør inn bakepulver i den ferdig lagde røren eller lag røren fra bunnen av ute på tur. Varm en teflonpanne eller et spann over bålet eller annen varmekilde og smelt litt smør. Hell i røre slik at det dekker bunnen. Snu pannekaken med en stekespade når det dannes bobler på overflaten. Pannekaken skal være gulbrun på begge sider.

Tips: Pannekaker kan serveres både med salt og søtt. Søtt: Friske bær, moste bananer, syltetøy eller honning Salt: Spekeskinke og revet ost, skinke og ost, bacon og ost eller røkt laks