Kransekake

Kransekake

Lett
over 60 min

Oppskrift på hjemmelaget kransekake med ca. 16 ringer. Festkake som passer like godt til jul, barnedåp, konfirmasjon, bryllup, jubileum eller 17. mai. Husk å lage deigen dagen før den skal trilles ut og stekes.

Slik gjør du

Skåld halvparten av mandlene og la de tørke minst et døgn. Mal mandlene, enten med mandelkvern eller food-prosessor. Sikt inn melis og bland det sammen med eggehvitene. Kna inn en og en eggehvite til deigen er fast.

Sett deigen kaldt, aller helst til neste dag.

Trill så kransekakedeigen ut til fingertykke pølser, eller bruk en kjøttkvern med egnet hullskive. Smør kransekakeformene med smør og dryss i mel og legg i "pølsene". Sett kransekakeformene på et stekebrett og stek¨ved 200 grader i ca.10 minutter. Ta ringene ut av formene og over på rist og la de bli helt avkjølt.

Eggehviten vispes til den er blitt hvit og luftig og tilsettes sitronsaft. Sikt inn melis gradvis til glasuren er fast, dvs. at ringene etter vispen ikke siger sammen når du stopper mikseren. Fyll glasuren i en konditorpose eller kremmerhus, knyt igjen. Klipp et lite hull i det ene hjørnet når ringene skal pyntes. Lag gjerne flere poser med forskjellige farger. Begynn med den største ringen og sett ringene oppå hverandre etter størrelse. Avslutt med den minste ringen.

Pynt kaken med smellbong-bonger og norske flagg – da blir det fest!