Krumkaker

Krumkaker
Middels
over 60 min

For mange er det vel den spesielle lukten som sitter i hjemmet rundt adventstider som gjør at man kommer i julestemning. Grantre, røkelse, sitrusfrukter og nystekte småkaker er med på å gi denne herlige duften. Og skal du bake, så er jo krumkaker en kjent gjenganger som er fin å servere til kaffen.

Slik gjør du

1 porsjon gir ca 18 krumkaker

Egg og sukker piskes til eggedosis. Sikt sammen det tørre og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Rør inn smør og nesten alt vannet vann. Smak til med mandeldråper. La røren svelle i 30 minutter i kjøleskap. Rør inn mer vann hvis røren er for tykk.

Varm krumkakejernet. Jernet smøres til den første kaken - senere smøring er unødvendig på grunn av fettinnholdet i røren.

Kakene stekes gylne og formes til kremmerhus ved hjelp av en krumkakepinne eller til skålform ved å legg kakene over en skål.