Sirupssnipper
Hjemmelagde sirupssnipper er for mange ett av de syv slag som bakes før jul. Oppbevar kakene i tett boks, så holder de seg sprø gjennom hele julen.
Slik gjør du
Kok opp sirup med fløte, smør og sukker på lav/medium varme. La det koke i ett minutt før du tar kjelen av varmen og lar det avkjøle seg.
Bland sammen de resterende ingrediensene i en kjøkkenmaskin. Tilsett den avkjølte sirupsblandingen og rør til alt er blandet godt sammen. La det så stå i kjøleskapet i noen timer, eller over natten.
Ta små emner av deigen, og kjevl til ganske tynne leiver. Ikke bruk for mye mel til utbakingen. Løst mel på leiven gjør kakene grå. Bruk en bakkelsspore eller pizzakutter til å lage snipper. Ha snippene så på en langpanne kledd med bakepapir. Ha en skoldet mandel på hver snipp.
Legg kakene på en stekeplate; smurt eller med bakepapir. Stek på 180 grader i ca 8-10 minutter, midt i ovnen. Avkjøles flatt på rist.