Sirupssnipper

Sirupssnipper
Middels
over 60 min

Selvom det ikke er en fast tradisjon på hvilke syv sorter kaker som skal bakes til jul, er det noen slag som går igjen i de fleste husholdninger - sirupssnipper er en av disse.

Slik gjør du

1 porsjon gir ca 40 sirupssnipper

Kok opp sirup, sukker og fløte. Hell blandingen over smøret og rør til smøret er smeltet. Avkjøl blandingen til den er lunken og ha i eggeplommen. Sikt litt av melet sammen med krydderet og natron. Bland det i røren. Sikt mer mel i røren til deigen er såpass fast at den kan eltes jevn. Dekk til deigen, og la den stå kaldt til neste dag.

Ta små emner av deigen, og kjevl til ganske tynne leiver. Ikke bruk for mye mel til utbakingen. Løst mel på leiven gjør kakene grå.

Skjær ut snipper med en bakkelsspore. En halv skåldet mandel setter en ekstra spiss på snippene.

Legg kakene med snittflaten ned like før stekingen.

Legg kakene på en stekeplate; smurt eller med bakepapir. Stek snippene lysebrune ved 180 °C i 8 - 10 minutter. Avkjøles flatt på rist.