Smultringer

Smultringer

Middels
20-40 min

Hjemmelagde smultringer er ett av julens syv slag. Ønsker du å pynte dem litt ekstra kan du ha på litt smeltet sjokolade eller drysse melis over rett før servering. 1 porsjon gir ca. 40-50 smultringer, avhengig av størrelse.

Slik gjør du

Visp egg og sukker sammen til eggedosis. Tilsett rømme og smeltet, avkjølt smør. Ha i de øvrige ingrediensene og bland sammen til en jevn deig. La deigen stå kaldt i minst 4 timer, eller helst natten over, da blir deigen enda lettere å jobbe med.

Kjevle deigen ut på en melet flate til den blir maks 1 cm tykk. Bruk en smultringstikke til å lage ringene.

Varm smult eller nøytral olje i en gryte til 180 grader. Stek ringene lysebrune i smulten. Ta dem opp med en pinne og la dem renne av på kjøkkenpapir. Pass på at smulten holder jevn temperatur under hele kokingen.

Avkjøl smultringene på kjøkkenpapir på rist.

Oppbevar smultringene i en tett boks eller frys dem ned og varm dem opp ved behov.

Tips! Lag små berlinerboller av de små rundingene som blir til overs etter at du har stanset ut smultringene. Stek dem i smulten, fyll dem med litt syltetøy ved hjelp av en kremsprøyte og rull dem i melis. Nydelig!