Hjemmelagde scones

Hjemmelagde scones

Lett
20-40 min

Fine scones er raskt å lage. Både deig og steking er unnagjort på en halvtime og ingrediensene har man gjerne i kjøkkenskapet fra før. Disse sconesene passer utmerket til afternoon tea sammen med finger sandwiches og desserter fra Jacob's eget kjøkken. Oppskriften gir 8 scones.

Slik gjør du

Stekes på 220 grader i 12-15 minutter.

Sikt hvetemel og bakepulver sammen i en bakebolle, tilsett sukker, vaniljesukker og salt. Skjær smøret i små terninger og smuldre inn i melet.

Tilsett egg og kefir. Rør deigen sammen. Ikke jobb med den for lenge da den lett blir seig, noe som fører til tørre scones.

Ha deigen over på et melet bakebord og elte forsiktig, kjevle eller klapp deigen ut til en rund leiv ca 2 cm tykk. Ikke bruk for mye hvetemel ved utbaking, da dette kan gi kompakte scones.

Stikk ut rundinger med et melkeglass eller en kopp, som plasseres på et stekebrett dekket med bakepapir.

Pensles med et sammenpisket egg blandet ut med litt vann. Stek i varm stekeovn på midterste rille, 220 ᵒC i 12-15 minutter.

Server sconesene med clotted cream og lemon curd eller bitre syltetøy med for eksempel appelsinskall. De syrlige toppingene balanserer ut de søte dessertene.