Saftig sitronkake
Oppskrift på en saftig og enkel sitronkake. Bruk gjerne økologisk sitron i denne oppskriften. Hvis du ikke får tak i økologisk, så husk å vaske den godt før du river skallet i kakerøren.
Slik gjør du
Pisk smør og sukker luftig og hvitt i en kjøkkenmaskin. Dette tar ca 10 minutter.
Fortsett å piske mens du tilsetter ett og ett egg. La blandingen piske godt mellom hvert egg.
Tilsett melk og mel vekselvis mens maskinen fortsatt går.
Vend inn bakepulver, saften av en sitron og skallet fra begge sitronene.
Smør en brødform med smør eller formfett og ha i kakerøren.
Stek kaken midt i ovnen på 150 grader i ca 1 time. Sjekk om kaken er ferdig etter 45 minutter. Stikk en tynn trepinne inn i midten av kaka. Hvis pinnen kommer ut uten kakerøre på, så er sitronkake ferdig.
Avkjøl sitronkaken. Ha gjerne på melisglasur og pynt med revet sitronskall før servering. TIPS: Mange liker valmuefrø i sitronkake. Ha gjerne 0,5 dl valmuefrø i røren før du heller den over i formen og steker den i ovnen.