Hjemmelagde boller

Hjemmelagde boller

Lett
over 60 min

En veldig god oppskrift på hjemmelagde boller. Kan fint brukes som utgangspunkt for kanelboller. Denne oppskriften gir ca. 32 hveteboller.

Slik gjør du

Varm melken til 37 grader. Bruker du fersk gjær rører du den inn i den varme melken til alt er oppløst, bruker du tørrgjær har du den i sammen med resten av det tørre til slutt. Smuldre smøret i melet. Tilsett resten av det tørre og rør sammen. Tilsett lunken melk, og elt til en glatt deig. Dryss over litt hvetemel og dekk med plast. La deigen heve til dobbelt størrelse.

Når deigen er ferdig hevet tar du den ut av bakebollen og legger den på en «melet» flate. Elt den sammen, tilsett evnt. litt mer mel hvis deigen er veldig løs. Del den i to og trill ut lange pølser. Hver pølse deles i 16 emner som trilles til runde boller.

Tips; Til rosinboller tilsettes 1-2 dl rosiner etter smak. Ekstra godt blir det hvis du legger rosinene i melken når du varmer denne. Husk å sil rosene fra melken når du blander deigen. Rosenen eltes inn etter første heving. Til kanelsnurrer deles deigen i to emner som kjevles ut. Smør på 1-2 spiseskjeer mykt smør, dryss på brunt sukker og kanel etter smak. Rull leiven sammen og del den i 16 jevne kanelsnurrer.