Svenske lussebullar

Svenske lussebullar
Lett
over 60 min

Det er tid for å spise deilige lussebullar - en svensk klassiker i forbindelse med Lucia-feiringen.

Slik gjør du

Smuldre gjæren i en stor bolle. Smelt smøret i en kasserolle og tilsett melk, rør blandingen fort sammen til det blir fingervarmt.

Hell væsken over gjæren og rør til den har løst seg opp. Tilsett Kesam, safran, salt og sukker, rør sammen.

Ha opp i hvetemel – tenk mindre mel = saftigere boller. Lag deigen litt klissete, men fast. Spar litt mel til utbakingen. La deigen heve med håndkle i 40 minutter.

Sett ovnen på 200 grader. Rull ut deigen på en melet benkeplate og lag ca 35 lussebullar. Garnér med rosiner.

La heve under håndkle i 30 minutter. Pensle med et egg. Stek bollene deretter i 5-8 minutter.

Tips! Prøv deg frem med ulike former.

Hvis du synes det blir kjedelig med lussekatt uten fyll: Kjevle ut deigen akkurat som når du lager kanelboller. Smør med smør og dryss over sukker og revet appelsinskall. Rull sammen og skjær i skiver.