Kanelknuter

Kanelknuter

Middels
over 60 min

Saftige kanelknuter med deilig kanelfyll. Nytes nystekte eller fryses og spises senere. Oppskriften gir 12 kanelknuter.

Slik gjør du

Bolledeig

Begynn med bolledeigen. Ha mel, sukker, gjær, salt og kardemomme i en bakebolle. Pisk sammen melk og egg, og varm opp til litt under lunkent, ca. 30 grader. Hell melk- og eggblandingen sammen med de tørre ingrediensene.

Elt med eltekrok i 15 minutter på lav hastighet til deigen slipper bollen. Ha eventuelt i mer mel til deigen slipper bollen.

Tilsett smør i terninger. Elt så videre i ca 10 min til. Lang eltetid gir en ekstra god deig.

Hev deigen under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor (40-50 minutter).

Fyll

Mens deigen hever kan du lage fyllet: Bland romtemperert smør med sukker og kanel.

Ha deigen på et melet bakebord. Kjevle ut deigen til 1 cm tykk rektangelformet leiv og smør på fyllet. Brett deigen i to på langs og skjær ut remser med deig på tvers. Tvinn eller knyt hver remse til en knute. Snurr remsen tre ganger rundt samlede fingre på den ene hånden din (i midten, overfor og nedenfor). Avslutt med å trekke siste del av remsen på tvers over deigsirkelen og fest enden på undersiden av ringen.

Sett kanelknutene på stekeplate med bakepapir og dekk med plast og et klede. Bollene etterheves minimum 30 minutter.

Stek kanelknutene midt i ovnen på 225 °C i 10-12 minutter til de er gyldne. Følg med da steketiden kan variere noe fra ovn til ovn. Dersom de begynner å bli mørke kan du legge et bakeark over mot slutten av steketiden. Bollene er ferdige når du kjennes relativt lette og høres litt hule ut når du dunker lett på undersiden med fingeren. Avkjøl på rist.