Kanelknuter

Kanelknuter
Middels
over 60 min

Kjært barn har mange navn. Disse lekre og velduftende kanelknutene omtales ofte som kanelsnurrer eller "kanel i svingene".

Slik gjør du

Bruk romtempererte ingredienser. Ha alt i en bakebolle, men hold av 1 dl melk og alt smøret til senere i elteprosessen.

Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etterhvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Når deigen er nesten ferdig eltet tilsettes melken litt etter litt. Deigen skal nå være smidig og ha en blank overflate.

Tilsett smør i terninger og kjør deigen på sakte fart til smøret er blandet helt inn. La deigen hvile under plast og et klede i cirka 1 time.

Fyll

Mens deigen hever kan du lage fyllet: Bland romtemperert smør med sukker og kanel.

Ha deigen på et melet bakebord. Kjevle ut deigen til 1 cm tykk rektangelformet leiv og smør på fyllet. Brett deigen i to på langs og skjær ut remser med deig på tvers. Tvinn eller knyt hver remse til en knute. Snurr remsen tre ganger rundt samlede fingre på den ene hånden din (i midten, overfor og nedenfor). Avslutt med å trekke siste del av remsen på tvers over deigsirkelen og fest enden på undersiden av ringen.

Sett kanelknutene på stekeplate med bakepapir og dekk med plast og et klede. Bollene etterheves minimum 30 minutter.

Stek kanelknutene midt i ovnen på 200 °C i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.