Jacob's på Holtet stengt for ombygging

Skisse av ny fasade mot Ekebergveien

Jacob's på Holtet er stengt for ombygging f.o.m. 17. juni 2023. Vi gjør oss klare for 100 nye år med kompromissløs matglede på Holtet, og åpner igjen høsten 2024.

I 1912 åpnet den første kolonialbutikken der Jacob’s på Holtet i dag ligger. Butikken ble kjøpt opp av familien Jacobsen, ved konditor Karl Jacobsen og Inga Marie Fosse, i 1926. Jacobsen og Fosse startet bakeri og leide ut butikklokalet og en leilighet. Noe som skulle bli starten på mateventyret hos Jacob’s på Holtet.

I 1933 startet den 19-årige sønnen til Karl og Inga Marie, Kolbjørn, opp egen kolonialforretning i farens lokaler. Og det er nettopp denne kolonialforretningen som danner grunnlaget for delikatessebutikken vi i dag er.

Nå gjør vi oss klare for 100 nye år med matglede her på Holtet!

Jacobs i 1926.jpgOmtrent slik så Jacob's ut i 1926.

Vi skal bygge ut for 100 nye år

Økende kundekrets og vareutvalg krever utbygging. Butikken har vært påbygd flere ganger tidligere, i henholdsvis 1962, 1974 , 1984, 1990 og 2005. Nå er tiden inne for å utvide mer. 

Vi river nærmere 500 kvadratmeter av dagens bygg. Deretter vil det bygges et nytt tilbygg, der Bernhusveien ligger i dag, på drøye 1100 kvadratmeter. 

Det nye tilbygget vil huse ny og betydelig oppgradert ferskvareavdeling, ny varelevering og parkeringskjeller. 

Når vi åpner igjen vil det være med et areal på ca. 2700 kvadratmeter.

Varemottak.jpgSkisse på nytt varemottak.

Samme gode service i 100 nye år

Fra første åpningsdag i 1933 har Jacob's på Holtet sikret kundene på Bekkelaget og Nordstrand de aller beste råvarene og god service. Når vi åpner butikken igjen høsten 2024 vil vi fortsatt å tilby deg de aller beste råvarene, det store utvalget av varer fra inn- og utland og ikke minst en utmerket service fra våre dyktige fagfolk.

Alle de faste ansatte i butikken er i varetatt i stengeperioden gjennom å bli lånt ut til andre butikker i NorgesGruppen, så det er ingen permiteringer. Alle faste ansatte er garantert å komme tilbake til sin stilling i butikken, når den en gang åpner igjen i all sin glans – høsten 2024.

Ansatte på slutten av 1930-tallet.jpgRett før krigen er det seks ansatte i butikken. Nummer to fra høyre er kjøpmannen selv, Kolbjørn Jacobsen.

Vi skal være den beste butikken i 100 nye år

Siden starten har vi vært kjent for å være innovative, unike og av et eget kaliber. Vi har dedikerte medarbeidere som yter sitt beste for våre kunder. Dette resulterer i at vi er tidlig ute med både trender og nye produkter. Blant annet var vi først ute i Norge med både taco og panteautomat. 

Det er en posisjon vi skal ivareta i årene som kommer. Når vi åpner den nye butikken høsten 2024 skal vi fortsatt være den beste butikken i Norge. 

Jacobs i dag.jpgDagens butikkfasade.

Vi skal fortsatt være lokale i 100 nye år

I 2004 overtok NorgesGruppen, som familien Jacobsen hadde samarbeidet tett med i årevis, Jacob’s på Holtet. Selv om eieren er stor var det viktig å ivareta den lokale og unike butikken som Jacob’s er. Dette skal i varetas også etter utbyggingen.

Jacob’s-navnet vil fortsatt henge på veggen når butikken åpner igjen. Og du vil fortsatt møte de samme menneskene og det samme store vareutvalget (om ikke større).

Terje og Arild.jpgDet er ingen permeteringer av våre faste ansatte i byggeperioden og alle er garantert å komme tilbake til sin stilling i butikken, når den en gang åpner igjen høsten 2024. Her er daglig leder Terje og butikksjef Arild.

Vi gleder oss til å være butikken din i 100 nye år

Vi jobber nå med å bygge din drømmebutikk. En butikk for fremtiden, med store ferskvaredisker fulle av de beste råvarene fra både lokale og verdenskjente produsenter. En stor kolonialavdeling med kjente hverdagsprodukter og spesialprodukter. En meieriavdeling, drikkeavdeling og velværeavdeling du ikke har sett maken til. 

Vi gleder oss til å se deg høsten 2024!