Fiskewok til begjær

Noen ganger kan gode initiativ få fantastiske følger. Da nå pensjonert kollega Åse Jarli oppfant fiskewoken vår, ble det starten på et lite fiskeeventyr.

Ferskvaresjefen hos Jacob’s Majorstuen, forteller at hans dyktige kollega Åse oppfant fiskewoken første gang.

– I fiskedisken er det jo mye filetering og skjæring av fisk, og Åse var opptatt av at vi ikke skulle kaste godt fiskekjøtt. Hun laget en svær wok med gode biter av laks, steinbit og annen fisk, kokt scampi, grønn squash, rød, gul og grønn paprika, sukkererter, minimais, purreløk, sitronpepper og solsikkeolje og satte den på is i fiskedisken – og den ble en suksess fra første dag. Kundene elsket den og kjøpte i løs vekt. Da var det bare å dra hjem og wokke i tre-fire minutter og nyte med ris eller eggenudler, forteller han.

Fra fiskegryte til teryakirett

Fiskewoken lages nå daglig i begge Jacob’s-butikkene og blir bare mer og mer populær. Men hvorfor?

– Tre gode grunner:

  • For det første er den jo ekstremt rask og enkel å lage/steke.
  • For det andre er den anvendelig – du kan bruke fiskewoken i ferdig kremet fiskesuppe, ha den på grillen i folie, tre fisk og grønnsaker på grillspyd, bruke den i en salat og ikke minst mikse den med mange ulike, deilige sauser.
  • Og for det tredje er den utrolig velsmakende og kjernesunn.

Spør oss om flere tips til bruk av fiskewok.

Del