Middelhavsfisk på sommertallerkenen
Det er ikke norsk alt som glitrer i Jacob's innbydende fiskedisker. Dorade og havabbor er to lekre middelhavsfisker du sikkert har spist på ferie i Hellas, Italia eller Spania. Og de kan brukes til så mye!
Havabbor og dorade er to suverent gode fisker, som mange nordmenn har fått smake på ferie i land som Hellas, Italia og Spania. Doraden er nokså flat i formen, mens havabbor er rundere – men i smak er de veldig like. Og selv om de er saltvannsfisker, minner de om vår egen ferskvannsabbor i smak. Både dorade og havabbor blir best når de helstekes – i panne eller på grillen.
Tips! Skrap gjerne av skjellene før steking hvis du vil spise skinnet. Begge fiskene blir ekstra gode hvis du fyller dem med dill og sitron, og for å beholde den utenlandske feriefølelsen, anbefaler vi tzatziki og gresk salat ved siden av. Onsdag til lørdag finner du disse fiskene i disken hos Jacob's – og i sommersesongen finner du begge sortene.
Prøv disse oppskriftene:
Havabbor med nudler og hoi-sin
Saltbakt Dorade med gresk salat og tzatziki