Middelhavsfisk på sommertallerkenen

Det er ikke norsk alt som glitrer i Jacob's innbydende fiskedisker. Dorade og havabbor er to lekre middelhavsfisker du sikkert har spist på ferie i Hellas, Italia eller Spania. Og de kan brukes til så mye!

Hun kaller seg nerd. Fiskenerd. Christina Apalnes elsker fiskedisken på Majorstuen og av alle fisker er det faktisk lyr, som er favoritten.

–Lyr er faktisk skikkelig undervurdert – så spis den oftere! Jeg kan gi deg mange gode tips til hvordan lyr blir en fantastisk smaksopplevelse, sier hun entusiastisk, før skribenten må minne henne om at det faktisk er de to middelhavsfiskene dorade og havabbor som står på dagens meny. 

–Havabbor og dorade er to suverent gode fisker, som mange nordmenn har fått smake på ferie i land som Hellas, Italia og Spania. Doraden er nokså flat i formen, mens havabbor er rundere – men i smak er de veldig like. Og selv om de er saltvannsfisker, minner de om vår egen ferskvannsabbor i smak. Både dorade og havabbor blir best når de helstekes – i panne eller på grillen. 

Tips! Skrap gjerne av skjellene før steking hvis du vil spise skinnet. Begge fiskene blir ekstra gode hvis du fyller dem med dill og sitron, og for å beholde den utenlandske feriefølelsen, anbefaler jeg tzatziki og gresk salat ved siden av. Onsdag til lørdag har vi disse fiskene i disken – og nå i sommersesongen har vi begge sortene.