Hjemmelagde fiskekaker

Hjemmelagde fiskekaker

Lett
20-40 min

Fiskekaker lager du enkelt hjemme om du har en foodprosessor tilgjengelig. Oppskriften på farse kan også brukes til hjemmelagde fiskeboller eller hjemmelagd fiskepudding - se fremgangsmåte nederst i oppskriften.

Slik gjør du

Pass på at alle ingrediensene du skal bruke er iskalde. Skjær fisken i biter og ha den i en foodprosessor sammen med saltet.

La maskinen gå til farsen er fast og seig. Tilsett melken i porsjoner og rør godt mellom hver gang. Tilsett potetmel og krydder, og gjerne finhakket persille, gressløk, timian, basilikum eller estragon. Du kan også røre inn f.eks. løk, hvitløk, purre, paprika eller andre grønnsaker.

Form farsen til glatte kaker. Trykk dem litt flate og stek dem på middels varm panne til de er gyldne og fine. Server med ovnsstekte potetbåter og råkostsalat. Eller lag en fiskekakeburger: Legg fiskekakene i brød som hamburger med salat, tomatskiver og sylteagurk. Ha på dressing etter eget ønske.

Tips: Denne farsen kan du bruke til fiskeboller og fiskepudding.

Fiskeboller: Kok opp en kjele med fiskebuljong, ca 5 dl. Form farsen til boller med en spiseskje og legg dem ned i kraften. La dem trekke 5-10 minutter. Kokekraften kan brukes til saus.

Fiskepudding: Farsen fylles i godt smurt brødform og stekes i stekeovn ved 120 grader i ca 45 minutter.