Skinkeinnbakt breiflabbfilet

Skinkeinnbakt breiflabbfilet
Middels
over 60 min

Har du lyst til å teste kokken i deg selv, er dette oppskriften du bør starte med. Den er ikke veldig krevende, men smaken vil garantert overraske deg – spennende og utradisjonelt.

Slik gjør du

1. Skjær breiflabbfileten i ca. 3 cm tykke porsjonsstykker (biffer). Surr spekeskinke rundt fisken, fest gjerne med en tannpirker for å holde skinka på plass.

2. Sett ovnen på 220 °C. Skrell og del opp grønnsakene. Del den uskrelte hvitløken i to. Legg grønnsakene og hvitløken i en ildfast form, drypp over olivenoljen, tilsett salt og pepper. Bak grønnsakene i ovnen i 20-30 minutter. Kjenn med en kniv om de begynner å bli myke. Senk temperaturen på ovnen til 120 °C.

3. Brun smøret i stekepanna, legg i "biffene" og brun dem på snittflatene, ca. 1 minutt på hver side.

4. Legg dem over grønnsakene i den ildfaste formen, og la dem bli gjennomstekt i ovnen på ca. 120 °C i

ca. 20 minutter.

Anrett breiflabben på kokte linser sammen med de ovnsbakte grønnsakene.

Tips:

- Ønsker du å bruke annen fisk enn breiflabb, kan denne erstattes med annen fersk, hvit fisk.

- Dersom du ikke koker linser til denne retten, er kokt potet en god erstatning.