Torsk med risotto
Hvordan få barn til å spise mer fisk? Lag torsk med risotto og kall det torskekrøll. Morsom måte og servere god torsk på. Og med risotto ved siden av tas retten til nye høyder. La barne være med på matlagingen.
Slik gjør du
Torsken skjæres i lange strimler (be om hjelp i fiskedisken hvis du vil). Torsken træs på grillpinner (grillpinnene bør ha ligget og trukket i vann i 15-20 min på forhånd, slik at de er fuktige). Legges på aluminiumsfolie med litt olivenolje og stekes i ovn på 200 grader i 4 –5 minutter (kommer litt an på hvor tykk torskestrimlene er). Krydre med salt og pepper.
Risotto
Løken finhakkes. Fres risen og løken i oljen. Tilsett vann litt etter litt og kok inn slik at risen trekker til seg vannet. Mengden vann kan variere litt. Risottoen skal småkoke i 17 minutter (og væsken tilsettes litt etter litt). På slutten av koketiden tilsettes parmesanosten. Smak til med salt og pepper.
Fisken anrettes sammen med risottoen. Pynt med noe grønt.