Bolinhos med ris og tomatsalsa
Lag tomatsalsa først så smakene får satt seg
Klippfiskboller er det norske navnet på den portugisiske retten bolinhos
Slik gjør du
Bolhinos
Varm oljen til 180°C og frityrstek klippfiskbollene fra fryst tilstand i en kjele eller frityrkoker i ca. 5 minutter. Ikke stek for mange boller samtidig, og prøv deg fram for å finne optimal steketid. Bollene er ferdigstekt når de har fått en kjernetemperatur på 75°C. La klippfiskbollene renne av på et kjøkkenpapir. Alternativt kan klippfiskbollene stekes fra tint tilstand i stekepanne med litt olje.
Tomatsalsa
Rens og finhakk vårløk, rødløk og hvitløk. Skyll og del tomaten i små biter. Bland alt sammen, smak til med salt og pepper, hell over olivenolje. Sett til side og topp med hakket koriander etter smak før servering.
Ris til to personer
Kok ris til to personer etter anvisning på pakken. Server varme bolinhos med nykokt ris og frisk tomtatsalsa.