Bolinhos med ris og tomatsalsa

Bolinhos med ris og tomatsalsa

Lag tomatsalsa først så smakene får satt seg

Middels
under 20 min

Klippfiskboller er det norske navnet på den portugisiske retten bolinhos

Slik gjør du

Bolhinos

Varm oljen til 180°C og frityrstek klippfiskbollene fra fryst tilstand i en kjele eller frityrkoker i ca. 5 minutter. Ikke stek for mange boller samtidig, og prøv deg fram for å finne optimal steketid. Bollene er ferdigstekt når de har fått en kjernetemperatur på 75°C. La klippfiskbollene renne av på et kjøkkenpapir. Alternativt kan klippfiskbollene stekes fra tint tilstand i stekepanne med litt olje.

Tomatsalsa

Rens og finhakk vårløk, rødløk og hvitløk. Skyll og del tomaten i små biter. Bland alt sammen, smak til med salt og pepper, hell over olivenolje. Sett til side og topp med hakket koriander etter smak før servering.

Ris til to personer

Kok ris til to personer etter anvisning på pakken. Server varme bolinhos med nykokt ris og frisk tomtatsalsa.